آشنایی با باورهای غلط درباره عسل
در گذشته به علت دانش علمی کم در رابطه با عسل، شایعات و باورهای اشتباه زیادی درباره عسل وجود داشت و امروزه نیز با گسترش تکنولوژی و فضای مجازی بازار داغ شایعات عسل طبیعی نیز بسیار زیاد و رایج است اما با بررسی منابع مطالعاتی علمی و رجوع به متخصصین و همچنین فرهنگ سازی از طریق رسانه ها و فضای مجازی می توان اشتباهات و باور غلط درباره عسل را به شدت کاهش داد.
- قیمت بالا به هیچ عنوان نشانگر کیفیت، اصالت و منشاء گیاهی عسل نیست.
- ویژگی های حسی (ارگانولپتیک): رنگ و بو، طعم و بافت عسل به هیچ وجه به تنهایی نشانگر کیفیت، اصالت و منشاء گیاهی عسل نیستند.
- رنگ عسل به هیچ وجه دلیلی بر کیفیت و اصالت عسل نیست. براساس منطقه جغرافیایی و نوع گیاهان تولید کننده شهد، رنگ عسل دامنه متنوعی از آبگون یا زلال، بسیار سفید، سفید، کهربایی بسیار روشن، کهربایی روشن، کهربایی، کهربایی تیره طبقه بندی می گردد.
- غلظت عسل نیز به هیچ وجه نشانگر کیفیت و اصالت عسل نیست. براساس میزان رطوبت، منطقه جغرافیایی و نوع گیاهان تولید کننده دارای گرانروی و غلظت متفاوتی است.
- منطقه جغرافیایی به هیچ وجه منطقه جغرافیایی نشانگر کیفیت و اصالت عسل نیست.
- زمان تولید عسل: عسل معتبر دارای تاریخ انقضاء جهت مصرف است و پس از گذشت زمان معین کیفیت عسل به شدت افت می کند.
- عسل وحشی یا عسل تولید شده توسط زنبورهای وحشی به هیچ وجه مورد تایید نیست و به دلیل عدم نظارت بر تولید و برداشت، به انواع مختلف آلاینده ها، آلوده است و تقلب زیادی در آن وجود دارد.
- فقط عسل باموم اصالت دارد: به هیچ وجه فقط موم دار بودن عسل دلیل اصالت و کیفیت عسل نیست.
- عسل شکرک زده تقلبی است: شکرک زدن عسل نشانگر اصالت و کیفیت عسل است.
- آزمایش عسل با روش های غیر علمی و غیر مستند به هیچ امکانپذیر نیست و تنها را تشخیص اصالت و کیفیت عسل آزمایش های جامع در آزمایشگاه های معتبر توسط افراد متخصص است.
البته این 10 باور غلط درباره عسل تنها بخشی از باورها و اشتباهات رایج درباره عسل طبیعی می باشد. شما نیز می توانید شایعات و باورهایی را که در رابطه با عسل شنیده اید در این صفحه پیام بگذارید تا کارشناسان و متخصصن سایت عسل فلومیس به آن ها پاسخ دهند.