در این مقاله قصد داریم تا شما را با یکی از مشکلات و سوالات همیشگی علاقه مندان عسل طبیعی آشنا کنیم. یکی از سوالات رایج در این زمینه علت شکرک زدن عسل طبیعی یا همان رس بستن می باشد و آیا واقعا عسل طبیعی دچار رس بستن می شود یا خیر؟
با ما همراه باشید تا احتمالا در این مقاله کوتاه به پاسخ خود دست پیدا کنید:
علت شکرک زدن عسل طبیعی (رس بستن)
علت رس بستن عسل و ایجاد حالت متبلور از ویژگی های طبیعی عسل و حاصل فعالیت آنزیم دياستاز و نیز مقدار گلوكز در عسل است. آنزیم دیاستاز ذرات بسیار کوچک عسل را جذب نموده و ضمن ایجاد کدورت در آن ها باعث ته نشين شدن آن مي شوند. اين ویژگی فقط در عسل طبيعی و غيرتقلبی ديده می شود. زمان شکرک زدن (رس بستن) عسل های متفاوت بسیار متغیر است. مثلا عسل کهور، آفتابگردان، کلزا و پنبه زودرس و عسل هایی مانند آویشن، رازیانه، عناب و اقاقیا، دیررس هستند.
رس گیری عسل
متاسفانه طیف وسیعی از افراد تمایلی به عسل رس بسته ندارند و به همین جهت فروشندگان و یا تولید کنندگان، عسل را حرارت داده و با ایجاد حرارت رس موجود را از بین می برند. حرارت دهی بیش از 35 درجه، ضمن کاهش فعالیت دیاستازی عسل (آنزیم فعال و با ارزش عسل) سبب افزایش ماده ای سمی و سرطان زا بنام هیدروکسی متیل فورفورال در عسل می شوند که عسل را از یک ماده با ارزش دارویی به ترکیبی مضر تبدیل می کند.
پس می توان نتیجه گرفت که شکرک زدن عسل طبیعی (رس بستن) امری طبیعی می باشد و دلیلی بر تقلبی بودن عسل نمی باشد و نشانگر اصالت و کیفیت عسل است.