جستجو
جستجو
تهران، ولنجک، میدان شهید شهریاری، دانشگاه شهید بهشتی، پارک علم و فناوری
982129905934+
با ما در ارتباط باشید
عسل کنار
رتبه عالی
4/5

 

منطقه برداشت : مناطق گرمسیری جنوب کشور

رنگ :کهربایی تا کهربایی تیره

 

قیمت محصول در سایت فروشگاهی پرانا
درباره محصول :

کنار دارای گونه های درختی و درختچه ای بوده  در مناطق گرمسیری جنوب کشور به ویژه در استان های هرمزگان، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان و ایلام انتشار دارد. در طب سنتی برگ های این گونه به عنوان سدر در تقویت موی سر استفاده شده و میوه آن مصرف خوراکی دارد. این گیاه از منابع بسیار مهم تولید شهد برای زنبور عسل است. زمان برداشت این عسل غالبا" از شهریور تا آبان ماه و به میزان بسیار کم در اوایل فصل بهار است.

این عسل در عصر باستان به عنوان پیشکش و هدیه به اشراف و شاه ها تقدیم می شده است. از منظر طب سنتی طبعی متمایل به سرد دارد و فرونشاننده صفرا و حرارت مزاج است. این عسل دیر رس (شکرک) است و رنگ آن برحسب منطقه تولید، شرایط جغرافیایی و زمان تولید از سبز لجنی، قهوه ای روشن تا کهربایی تیره تغییر می کند. طعم این عسل ملایم بوده و  از عطر و طعم ویژه ای برخوردار است. ترکیبات ساپونینی این عسل باعث بروز کف در این عسل می گردد که به تدریج کاهش می یابد. نوع مرغوب این عسل در رده دارویی طبقه بندی می گردد. وجود ترکیبات پلی فنلی، ساپونینی و آروماتیکی سبب اثرات ضدباکتریایی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی آن شده که توسط مطالعات متعدد بالینی تایید شده است.

پیش ماده تولید هورمون های استروئیدی جنسی سبب تاثیر آن در تقویت قوای جنسی شده است. تقویت عمومی بدن، تقویت سیستم گوارشی، تسهیل در ترمیم و بهبود زخم ها، تقویت سیستم ایمنی بدن از مهمترین خواص دارویی این عسل گزارش شده است. به علاوه این عسل تب بر است. در افراد با ساختار فیزیولوژیکی سالم مصرف روزانه این عسل 1-2 قاشق مرباخوری در روز است. این عسل بواسطه منطقه تولید آن که عمدتا عاری از ترکیبات شیمایی مضر (سموم، علف کش ها و قارچ کش ها) است بسیار سالم بوده و در بسیاری از مطالعات در طبقه ارگانیک طبقه بندی شده است. در شهرهای با هوای آلوده با خنثی نمودن رادیکال های آزاد، اثرات منفی آلودگی را خنثی می کند. نسبت به سایر عسل ها دارای ساکارز بالاتری است که با گذر از زمان تولید، میزان ساکارز به تدریج کاهش می یابد.

 

آزمایش/ویژگی های عسل

عسل مورد آزمایش

حد استاندارد ملی

پرولین (میلی گرم/درکیلوگرم)

 885 180<

هیدروکسی متیل فورفورال (میلی گرم/درکیلوگرم)

3/1

40>

ترکیبات فنلی کل (میلی گرم/درکیلوگرم)

783200<

ساکارز (گرم درصد)

 85>*
  • براساس ارزیابی های انجام شده در عسل های ایران و نیز براساس استاندارد بین المللی کادکس (CODEX 2001) در عسل های یونجه، مرکبات، اقاقیا، اکالیپتوس وکنار ساکارز تا 10 متداول است.
  • منطقه جغرافیایی و شرایط بوم شناختی تولید عسل به شدت بر کمیت و کیفیت ترکیبات عسل موثر است. بنابراین این ترکیبات حتی در عسل های تولیدی در یک منطقه جغرافیایی و حتی کندوهای متنوع یک زنبورستان دارای تنوع است. 
  • ویژگی های حسی (ارگانولپتیک): این عسل غلیط و چسبناک، دارای شیرینی و بوی مطبوع و ملایم ویژه عسل کنار و کهربایی تا کهربایی تیره است که شاخص های حسی عسل کنار با کیفیت را پوشش می دهد.